Nissan napsas aasta auto tiitli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nissan

Sel esmaspäeval valisid Euroopa autoajakirjanikud aasta autoks Nissani väikeauto Leaf. Otsus oli ajalooline – kunagi varem pole elektrimootoriga auto sellist tiitlit pälvinud.


Ühe laadimiskorraga suudab Leaf sõita 117 kilomeetrit, 240-voldise pingega vooluvõrgus kulub aku laadimiseks seitse tundi. Et esmalt jõuab Leaf müügile Ameerika Ühendriikides, on välja käidud veel üks ilus number: saja miili (161 kilomeetri) läbimiseks kulutab Leaf 34 kWh elektrienergiat.

257 punkti teeninud Leafile järgnesid Alfa Romeo väikeauto Giulietta (248 punkti), Opeli mahtuniversaal Meriva (244 punkti), Fordi uued mahtuniversaalid C-Max/Grand C-Max (224 punkti), Citroëni väikeauto C3/DS3, Volvo sedaan/universaal S60/V60 ja seitsmendaks Dacia maastur Duster (132 punkti).

Subaru üllatab väikese mahtuniversaaliga

Subaru ja Toyota aina tiheneva koostöö tulemusena jõuab Jaapanis peagi müügile väike mahtuniversaal Trezia – mis lähemal uurimisel on hämmastavalt sarnane Toyota Versoga.

Erinevalt Versost hakatakse aga Treziat pakkuma ka nelikveolisena ning tulekul on koguni jäigema vedrustuse ja «agressiivsema aerodünaamikaga» sportlik versioon – tõenäoliselt saab sellest maailma kiireim kuubik.

Treziat hakatakse müüma 1,3- ja 1,5-liitrise bensiinimootoriga. Ametlikult kinnitamata andmetel võib Trezia järgmise aasta lõpus ka Euroopasse jõuda.

Kergem, võimsam, kiirem, ilusam – uus Audi A6

Ehkki A6 maailma esmaesitluseni on jäänud tubli kuu aega, ei mallanud Audi turundusinimesed enam oodata ja saatsid auto põhjaliku tutvustuse laiali. Uus A6 on pikem, laiem, madalam, kergem, aerodünaamilisem (õhutakistustegur kahanes 0,29-lt 0,26ni) ja võimsam.

Valida saab viie mootori vahel, nende võimsus jääb 177 ja 300 hobujõu vahele. Olulise uuendusena pakutakse ka hübriidmootorit, mis on juba kasutusel maasturil Q5 – kaheliitrisele TFSI-mootorile võimsusega 211 hobujõudu on lisatud elektrimootor võimsusega 45 hobujõudu. 

Porsche lubab väikest maasturit

Porsche lubab aastal 2014 näidata väikest maasturit Cajun, mis on gargantualiku Cayenne’i vähendatud koopia. Veidral kombel kavandatakse Cajuni kolmeukselisena, ehkki see ehitatakse Audi Q5 põhjale ja millelt laenatakse ka mootorid. Cajuni peamiste eelistena on Porsche nimetanud kergust, kiirust ja head juhitavust. Ühtlasi aitaks väike maastur Porsche mujal maailmas vanadekodu meenutavat ostjaskonda noorendada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles