Ülemiste City toetab üleriigilist «ajujahti»

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/ Scanpix.

22. septembril algab üleriigiline ettevõtluskonkurss Ajujaht, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt ellu kutsutud konkursi eesmärk on edendada Eesti noorte ettevõtlikkust ja aidata kaasa uuenduslike ja teadusmahukate ettevõtete loomisele.


Konkursi käigus pakutakse noortele tuge ideede genereerimisel ja arendamisel, äriplaanide kirjutamisel ja elluviimisel, ettevõtte loomisel ning investori leidmisel. Seejuures on nõustajaiks Eesti edumeelsete ettevõtete esindajad.

«Uute innovaatiliste ettevõtete tekkimine on vältimatu, panemaks aluse uuele hingamisele majanduses. Seetõttu on sellised ettevõtmised vajalikud mitte ainult osalejatele, vaid Eesti majandusele tervikuna,» ütles Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin.

«Ajujaht pakub keskkonda, mis innustab heade ideede viimist teostuseni. Tegu pole unistajate meistrivõistlusega, need, kes suudavad Ajujahi tee läbi käia, saavad kogemuse, mis on äri arendamisel kriitilise tähtsusega,» ütles Ajujahi suurtoetaja SEB äriarenduse divisjoni direktor Mart Maasik.

Ideede registreerimine konkursile algab 22. septembril ning kestab 17. novembrini. Konkursile saab registreeruda Ajujahi bussis ning 22. septembrist käivituvas noorte ettevõtlusportaalis.

Laekunud ideede hulgast valib žürii välja 25 paremat ning nende autorid läbivad kolme kuu jooksul tasuta konkursi jaoks välja töötatud ideede arendamise ja rakendamise koolitusprogrammi, mille käigus koostavad nad mentori toetusel oma äriplaanid.

Paremate äriplaanide autorid jagavad omavahel miljoni krooni suuruse auhinnafondi. Lisaks valitakse välja suurema potentsiaaliga ideed, mille autorid osalevad järelprogrammis, mille käigus toetatakse neid ettevõtte moodustamisel ja investorite leidmisel.

Auhinnafondi panevad välja SEB, Ülemiste City, Elion, EMT, MicroLink, Eesti Arengufond, Tehnopol, Delfi, Tallinna Ettevõtlusamet ja Tartu linn.

Ajujahi konkurssi korraldatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse algatusel juba teist korda.

Ajujahi konkursi infot jagab Ajujahi buss, mis sõidab läbi 12 kõrgkooli ja selle kolledžit Tallinnas, Pärnus, Türil, Kohtla-Järvel, Võrus ja Tartus ning võtab osa ka Tallinna ja Tartu tudengipäevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles