Endistel ametnikel õitseb koolitusäri riigiga

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment BDA Consulting'i veebilehest.
Fragment BDA Consulting'i veebilehest. Foto: www.bda.ee

2005. aasta suvel lõid endised riigiametnikud riigikantseleist, rahandus- ja majandusministeeriumist koolitus- ja konsultatsioonifirma BDA Consulting, mille kliendid on riigi- ja kohalikud omavalitsused ning ettevõtted.


BDA Consulting (omanikud Elmo Puidet, Harli Uljas ja Indrek Maripuu) on spetsialiseerunud avaliku ja erasektori koolitustele, eeskätt juhtimisalaste, eriti aga Euroopa Liidu alastele nõustamistele ja koolitustele. Firma kliendid on riik, kohalikud omavalitsused ning ettevõtted, kirjutab

Äripäev

.

Avalikus sektoris on BDA korraldanud ligi 80 koolitust või nõustamist. Asutuste seas paistavad silma EAS, rahandus-, majandus- ja siseministeerium, tööturuamet, Integratsiooni Sihtasutus, aga ka Euroopa Komisjon.

Aastail 2007-2008 on BDA Consulting võitnud kümmekond riigihanget kogusummas 15,5 miljonit krooni. Kolmel korral on BDA olnud ainus pakkuja. Näiteks EASi 12,5 miljoni kroonisel riigihankel äriplaani konkursil «Ajujaht».

Firma tegevjuht Lo Rihvk töötas varem riigikantselei avaliku teenistuse ja personaliosakonna konsultandina, tema teemaks olid Euroopa Liidu struktuurifondidest tulevad koolitusrahad ja nende kasutamine.

Kas isiklikud suhted avalikus sektoris tulevad riigihangete puhul abiks? «Meid teatakse ja kutsutakse pakkumistele,» lausus Rihvk. «Kogemuse tõttu ju inimesi värvataksegi.»

Mari Mandel-Madise töötas varem rahandusministeeriumis riigieelarve osakonna juhatajana, kus ta osales konkreetselt Euroopa toetusrahade jagamisel. Firma kodulehel iseloomustatakse teda nii:

«Mari on avalikus sektoris töötanud piisavalt kaua, teadmaks, kuidas toimib Euroopa Liidu rahade «mehelepanek» ning kuidas pannakse kokku Eesti riigi eelarvet.»

Selle aasta märtsis oli firma ainus pakkuja EASi välja kuulutatud hankes juhtimisportaali toimetamisele, mille eest maksti 560 000 kr. Septembris võitis firma siseministeeriumi hanke (176 000 kr) edulugude koostamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles