Elekter odavneb tulevast aastast veidi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juht Taavi Veskimägi.
Eleringi juht Taavi Veskimägi. Foto: Peeter Langovits

Elering teatas, et tuleval aastal on rohelise elektri tasu kolm senti väiksem kui tänavu, sest tarbimine kasvab ja Narva jaamadele makstav toetus väheneb.

Järgmise aasta taastuvenergiatasu on 9,62 senti kilovatt-tunni kohta, tänavu maksid tarbijad 12,64 senti. Eesti Energia kodutarbija põhitariif on 1. jaanuarist senise 164,04 sendi asemel 157,42 senti kilovatt-tunni eest.

«Taastuvenergia tasu ja seega elektriarvete vähenemine on samm edasi,» kommenteeris majandusminister Juhan Parts. «Kuid see pole veel sisuline ja lõplik lahendus. Me peame minema edasi taastuvenergia toetuste kärpimise eelnõuga ning lõpetama ära põhjendamatult kõrged toetused tootjatele.»

Partsi sõnul peab taastuvenergiatoetus vähenema veelgi, uuest aastast kehtima hakkavalt 9,62 sendilt kolmele kuni viiele sendile. Seaduseelnõu, mis rohelise elektri toetusi märkimisväärselt kärbiks, ei leia aga ilmselt praeguse valitsuskoalitsiooni heakskiitu. IRL ja Parts pooldavad seda, Reformierakond pole aga nõus toetusi vähendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles