Vaata, millised äriideed hakkavad miljonit püüdma!

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Ettevõtluskonkursi Ajujaht žürii valis välja 100 tugevamat äriideed, mis võistlevad miljonikroonisele auhinnarahale.


Enam kui 300-st esitatud ideest saja parima meeskonnad esitlevad oma plaane 13-liikmelisele žüriile, kes valib välja 20 silmapaistvamat ideed, mis osalevad mentorite käe all

Teiste seas pääsesid saja parima sekka sellised äriideed:

Ajapakk: postipakk, mis võimaldab saata kiiresti riknevaid kaupu. Saadetisteks võivad olla toiduained, meditsiinilised/ bioloogilised preparaadid või ajaloolise väärtusega arhiivimaterjalid.

ApChorn: MTÜ Apchorn võtab enda peale vastutuse tegeleda karistatud inimestega (koostöös politsei ja teiste ametiasutustega), keda on määratud ühiskondlikele töödele. Suunatud inimesed teevad ühiskondlikke töid MTÜ-s. MTÜ pakub teenuseid teistele firmadele.

Biloloogiline patarei: igasse majapidamisse, majja ning elamusse bioloogiline patarei, mis toodab soojust, gaasi ja elektrit. Nende tootmiseks kasutab patarei elamises tekkivaid bioloogilisi jääke nagu toidujäägid, rohi, lehed, puidujäägid ning paber, papp ja kartong. Patareis võib kasutada ka fekaale. Ilma lõhnata.

Digiõpik: idee on teha CD sari eesti keele õppeks erinevatele tasemetele (vene keele baasil). CD sisaldaks näitelauseid erinevate teemade kohta. Ekraanil näidatakse lauset eesti keeles, siis lisandub ka tõlge vene keeles ja samal ajal loetakse lauset, esialgu aeglaselt ja teist korda kiires tempos.

Disaini endale ise särk: idee pakkuda inimestele üle veebi teenust, kus on võimalik tellida ja disainida endale ise T-särk. Kui projekti saadab edu, siis tulevikus saaks ka muid riideid ja esemeid disainida.

E-haridus: kas sa oled hädas koduülesannetega? Meie veebilehel on eraõpetajad, kes teevad sulle teema selgeks interneti teel. Kas sa tahad olla kooli parim õpilane ja õppida efektiivselt? Me pakume videokursust, kus Eesti parimad õpilased avaldavad oma õppimismeetodid.

Einestamine kottpimedas: unustamatu elamus ja teravnenud maitsmismeel.

Heategevuslik internetiportaal: idee seisneb selles, et kõik abivajajad ühte kohta kokku saada, et abipakkujal oleks kergem abi pakkuda. Alates inimestest, kelle kodu põles ära kuni loomade varjupaigani ning punase ristini välja. Portaalis võiks olla SMS- ning telefonisüsteem, kuhu helistades saab annetada raha abivajajale 24/7.

Inimeselt inimesele: idee on luua veebikeskkond, kus saab tellida tooted/teenused otse inimestelt, kes neid toodab või valmistab. Selleks võivad olla toiduained, valmis toit, käsitöö, konsultatsioonid jne.

Kahekohaline hobibagi: kahekohaline hobibagi on neljarattaline keskmootoriga tagaveoga maastikusõiduk, mis on suuteline maastikul suuri kiirusi arendama. Selle raam on ühtlasi ka ohutuspuur, mis kaitseb nii sõitjaid kui ka jõuagregaati. Hobibagile on patendiameti poolt väljastatud kasuliku mudeli tunnistus nr. EE 00863.

NoE: pakume uudset teenust, mis ühendab mahepõllumajandusettevõtteid ning tarbijaid üle Euroopa, hiljem ka üle kogu maailma. Tegu on nn ökofacebookiga, mis sisaldab ka e-poodi ning mille kasutajad on nii kliendid kui ökoettevõtted. Püüame suurendada ökotoitumise teadlikkust.

ProArt Gallery veebikeskkond kunstnikele: eesmärgiks on luua internetikeskkond, kus Eesti kunstnikud (elukutselised ja asjaarmastajad) saaksid oma tooteid tutvustada ja müüa. ProArt Galerii ainulaadsus on veebilehel pakutavate toodete mitmekülgsus (eri valdkondade kunstnike teosed ühel lehel) ning võimalus kunstnikel luua isiklik veebileht.

R-toilet: vihmaveekogumissüsteem, mis võimaldaks kogutud vihmavett kasutada koduses majapidamises tualetipoti paagi täitmiseks

Seinad rõõmsaks: tihtipeale võib kohata korterelamurajoonides ilmetult vastu vaatavaid tuhme seinapindu. Hallid ja mittemidagiütlevad. Niisamuti suured koolimajad, värvilt tumedad ja lapsi mitte kooli tagasi kutsuvad. Aeg on kätte võtta loovus ning tuua rohkem muinasjutulisust reaalsesse ellu!

Tõlkiv raamat: idee on teha kakskeelne raamat nii, et vasakul lehel on tekst nt eesti keeles ja paremal lehel on sama teksti võimalikult täpne tõlge nt vene/inglise vm keeles. See on huvitav viis keele õppimiseks. Kui ei saa mingist lausest aru, ei pea sõnastikust otsima, vaid leiad numbrirea järgi vastava tõlke.

Üli- ja kutsekooli õpilaste tööbörs: ideeks on luua internetikeskkond, mis on eelkõige suunatud üli- ja kutsekooli õpilastele lisaraha teenimiseks. Kuulutuse saab lisada abi osutaja kui vajaja. Nt. piiratud eelarvega pere soovib odavalt ja maitsekalt sisustada kodu - nad saavad kasutada portaalist leitud õppivat maalrit või disainerit


Nimekirja kõigi väljavalitud äriideedega leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles