LHV ostabki Danske pensionifondide haldusettevõtte

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionisamba reklaam.
LHV pensionisamba reklaam. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna sõlmisid Danske Bank ja AS LHV Varahaldus kokkuleppe, millega müüakse varahaldusettevõtte Danske Capital aktsiad täies mahus LHV Varahaldusele.

Müügitehing, mille eeldus on finantsinspektsiooni ja konkurentsiameti heakskiit, toimub esimese poolaasta lõpus ja tehingule järgnev fondivalitsejate ühendamine kõikide eelduste kohaselt kolmanda kvartali jooksul, teatas Danske Bank.

Danske Capital valitseb kolme kohustuslikku pensionifondi ja kahte vabatahtlikku pensionifondi. Danske valitsetava pensionivara kogumaht on 235,8 miljonit eurot. Danske kohustuslikel pensionifondidel on üle 43 000 aktiivse kliendi.

Pärast tehingu lõpuleviimist on kavas Danske Capital ühendada LHV Varahaldusega, teatas LHV. Edaspidine ühinemiskava näeb LHV teatel ette sarnase strateegiaga pensionifondide liitmist. Ühendavad fondid on LHV pensionifondid ning ühendatavad Danske fondid.

LHV teatel on tehingu eesmärk laiendada LHV Varahalduse äritegevust ja seeläbi pakkuda teise samba pensionifondide klientidele parimat pikaajalist investeerimisteenust. Pärast tehingu lõpuleviimist on LHV turuosa kohustuslike pensionifondide osas ligikaudu 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles