Chaneli juhile näidati ust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi moenädal: Chanel kevad/suvi 2016
Pariisi moenädal: Chanel kevad/suvi 2016 Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse moemaja Chaneli tegevjuht Maureen Chiquet lahkub strateegilisi arengusuundi puudutavate erimeelsuste tõttu ettevõttest, kirjutab Wall Street Journal.

Tema ametikoha hõivab ettevõtte nõukogu esimees Alan Wertheimer, kes koos oma venna Gérardiga on Chaneli moeimpeeriumi omanikud.

«Chanel on tänulik Maureenile kõige selle eest, mida ta tihedas koostöös ettevõtte juhtkonnaga Chaneli uude arengufaasi viimiseks tegi, ning soovib talle edu jätkumist,» teatas ettevõte.

Wertheimeri perekond on omanud Chaneli aktsiate kontrollpakki juba selle algusaegadest peale. Brändi asutaja Coco Chaneli katsed 1930ndatel ja 1940ndatel Wertheimeri esindajaid ettevõtte nõukogust eemaldada ei kandnud vilja ning perekond on mitmeid aastakümneid kiivalt kontrollinud brändi juhtimisotsuseid.

Chiquet lahkumine tuli üllatusena, kuna Chanel on tuntud pikaajaliste juhtide poolest. Näiteks loovjuht Karl Lagerfeld on oma ametit pidanud juba 33 aastat. Samas on moemaailmas viimastel aastatel oma töökohtadelt lahkunud või lahkuma sunnitud mitmed tuntud loovjuhid. Näiteks mullu lahkusid oma ametipostilt Alexander Wang (Kering SA Balenciaga),  Alber Elbaz (Lanvin) Raf Simons (Christian Dior SE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles