Putin: Venemaa võiks kunagi eurole üle minna

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Vene peaminister Vladimir Putin Berliinis.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Vene peaminister Vladimir Putin Berliinis. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin kinnitas eile Berliinis, et usaldab eurot vaatamata Euroopat raputavale võlakriisile ja pakkus välja, et ka Venemaa võiks mingil ajal liituda euroalaga.

Valitsusjuht ütles, et ta on vaatamata kriisile kindel, et euro stabiliseerub ja tugevneb, vahendas The Telegraph.

«Me teame, et probleeme on Portugalil, Kreekal, Iirimaal ja euro kõigub pisut. Üldiselt on see soliidne, hea valuuta ja see peaks võtma omale koha ning rolli kui reservvaluuta.»

Putin kritiseeris teravalt Ameerika Ühendriikide dollari ülemvõimu maailma reservvaluutana. «Me peame vabanema dollari liigsest ülemvõimust. See muudab maailma majanduse haavatavaks,» rõhutas ta.

Putin kiitis Euroopa Keskpanga ja euroregiooni liikmete käitumist võlakriisi ajal.

Putin ei välistanud, et Venemaa võiks ka mingil ajal eurole üle minna ja samas ta lisas, et Venemaa ja Euroopa lähenemine on vältimatu.

Ühisel pressikonverentsil Saksa kantsleri Angela Merkeliga rääkis Vene peaminister Venemaa ja ELi lähedasema majanduskoostöö vajadusest ning ka täieulatuslikust vabakaubandustsoonist.

Merkel nimetas Venemaad «strateegiliseks partneriks» ja leidis, et vabakaubandustsoon on «tuleviku visioon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles