ERR.ee: maailmaturu finantskriis vähendas Eesti pensionifondide raha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

USAst alguse saanud finantskriis annab eestlaste rahakotile tunda sellega, et laenud on kallimaks muutunud ja pensionifondidesse paigutatud raha on vähenenud.

USA ja Suurbritannia on lubanud astuda konkreetseid samme selleks, et inimeste usaldus finantsturgude vastu taastuks. Euroopa aktsiaturud tegid täna sellise teate peale läbi korraliku tõusu. Venemaa börs, mis paar päeva seisis, tõusis ligi 23 protsenti, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Swedbanki strateeg Pertti Rahnel ei julgenud kinnitada, et kriis maailma panganduses on möödas. «Siin on varem ka olnud selliseid päevi, kus on olnud kahe-kolme protsendilisi tõuse ja on näha olnud, et investorid on olnud väga optimistlikud, aga pigem jääksin äraootavale seisukohale,» märkis Rahnel

Eile võeti SEB aktiivsest kolmanda samba pensionifondist raha rohkem välja kui maksti sisse. Üldiselt on aga inimesed kasutanud SEB varahalduse juhi arvates praegust finantsturgude paanikat pigem pensionivarade ostmiseks kui müümiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles