Nordea kasum kasvas Eestis aastaga kuuendiku

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Liis Treimann

Nordea Eesti 2015. aasta tegevuskasum oli 43,3 miljonit eurot, 18 protsenti rohkem kui eelmisel aastal, teatas pank.

Panga teatel kasvas netotulu teenustasudest aastases võrdluses 32 protsenti ehk ligi kolmandiku 59,8 miljoni euroni.

Keskmine hoiuste kogumaht kasvas varasema aastaga võrreldes kolm protsenti 1, 45 miljardi euroni, sealjuures kodumajapidamiste hoiuste maht 21 protsenti 0,45 miljardi euroni. Äriklientide hoiuste maht kahanes aastaga neli protsenti ühe miljardi euroni.

Panga laenuportfell kasvas aastaga kaks protsenti 3,32 miljardi euroni, sealhulgas äriklientide laenude maht ühe protsendi 2,19 miljardi ja kodumajapidamistele antud laenude maht kaks protsenti 1,13 miljardi euroni.

«Lisaks headele majandustulemustele võime rõõmustada ka selle üle, et Nordea grupp tervikuna on Eesti filiaali stabiilsust ja pädevust tunnustanud,» ütles Nordea Eesti juht Petri Nikkilä.«Eelmisel aastal tegi grupp otsuse luua siia uus tugiteenuste keskus, mis alustab tööd sellel kevadel. See tähendab ka suure hulga töökohtade loomist kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistidele.»

Kogu Nordea grupi tegevuskasum kasvas aastaga seitse protsenti 4,8 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles