Vaata, millised neli ettevõtet jõudsid Unistuste tööandja konkursi finaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass.
Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass. Foto: Peeter Langovits

Juba kolmandat aastat välja selgitatava Eesti Unistuste Tööandja konkursi žürii valis kandideerinud organisatsioonidest välja neli parimat, milleks osutusid Pipedrive, Statoil Eesti, Teaduskeskus AHHAA ja PricewaterhouseCoopers.

Lisaks žüriile hindasid ettevõtteid nende endised, praegused ja potentsiaalsed töötajad. Väljavalitutele on iseloomulik nii töötajate igakülgne kaasamine arenguotsuste tegemisse, kui ka töötajatele võimalikult suure isikuvabaduse pakkumine garanteeritud korraliku põhipalga ja lisatasude teenimise võimaluste kõrval.

«On näha, et üha rohkemad Eesti organisatsioonid on mõistmas, et töötajad on nende suurim vara, kelle õnnelikuks tegemisse ja motiveerituna hoidmisse tuleb panustada rohkem energiat kui oma toote- või teenusbrändi arendamisse,“ rääkis konkursi algataja Anu-Mall Naarits.

Naaritsa sõnul on kõik finaali pääsenud organisatsioonid (üks mittetulundussektori võitjana ning kolm eraettevõte kategooria parimat), väga sihikindlad oma töötajatesse panustajad, mis muudab nad ka väga atraktiivseks tööjõutrul.

Naarits tõi välja seitse peamist erinevust, mida need ettevõtted oma konkurentidega võrreldes teisiti teevad. Tema sõnul on finalistidele omane kaasata organisatsiooni arengusse võrdselt nii juhatus, nõukogu kui iga väiksemagi rolliga töötaja. Nad maksavad alati õigeaegselt korralikku palka ja pakuvad lisatasu teenimise võimalusi. Nad pakuvad ausat ja lõpuni läbipaistvat palgakujunemise, töökoormuse ja karjääri tegemise infot, mis tagab kõrge motiveerituse. Nad korraldavad ühist tööd ja puhkust selliselt, et see sulataks inimesi kokku ja tekitaks tugeva meeskonnavaimu nii tööl kui tööväliselt. Nad toetavad töötajate eraelu ja isiklikku arengut, võimaldades nii palgalisi vabu päevi, tööreise, paidlikku töölkäimise graafikut kui tööd kodukontorist. Osad finalistidest (Ahhaa ja Pipedrive) julgustavad oma töötajaid tööle kaasa võtma nii lapsi kui koduloomi ning on jõuliselt ja teadlikult arendamas multikultuurset töökeskkonda, kaasates inimesi eri riikidest ja eri keeltest.

«Tegelikult on nende üldistena kõlavate valdkondade taga väga konkreetsed tegevused, mis pole töölekandideerijatelegi märkamatuks jäänud,» rääkis Naarits. «Näiteks üks finalistidest, PricewaterhouseCoopers toetab kõige kiiremal tööperioodil töötajaid tasuta massaaži, tasuta puuviljade ja spordiklubi paketiga.»

Anu-Mall Naaritsa sõnul võiks eraldi välja tuua ettevõtte Pipedrive, mis tegutseb müügitarkvara arendajana väga kitsas nišis ega oma laia kuulsust. Ometigi on ettevõte oma viie tegutsemisaasta jooksul kokku 120st töötajast kaotanud vaid viis, uusi inimesi koputab uksele nii olemasolevate töötajate sõpruskondadest ja tuttavate ringist üle maailma. Näiteks Brasiiliast. Hetkel on firmas inimesi 14st riigist. Kokku kandideerib täna 25% inimesi ettevõttesse väljastpoolt Eestit. «Nende idee on pakkuda vingeimat töökohta multikultuurses kollektiivis koos suure eduloo kujundamise ambitsiooni ja pideva reisimisvõimalusega,» ütles Naarits. «Ja see ka töötab, sest noored tahavadki just seda!»

Unistuste Tööandja 2016 kuulutatakse välja eeloleval neljapäeval Unistuste Tööandja nime kandval konverentsil Mektorys. Konkursi žürisse kuuluvad Lauri Tabur (tänane Pindi Kinnisvara AS tegevjuht,  «Unistuste tööandja 2013» võitja Sisekaitseakadeemia rektorina), Anneli Ohvril (EV 100 turundus- ja kommunikatsioonijuht), Häli Mändmaa (LHV Pank AS personalijuht, «Unistuste tööandja 2014»), Ene Olle (PARE tegevjuht), Renita Käsper (CV Keskuse värbamisosakonna juht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles