Acronis: Eestisse laienemine ei olnud väärt jõu, aja ja raha raiskamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City uhkeldab veel praegugi Vene IT-firma Acronisega kui ühe oma ankurüürnikuga, kuigi see ettevõte tõenäoliselt kunagi Eestisse ei tule.
Ülemiste City uhkeldab veel praegugi Vene IT-firma Acronisega kui ühe oma ankurüürnikuga, kuigi see ettevõte tõenäoliselt kunagi Eestisse ei tule. Foto: Eero Vabamägi

Riigi täitmata lubadused, ootamatud raskused kohaliku pädeva tööjõu leidmisel ning välismaalaste soovimatus Eestisse tööle tulla. Vene omanikega rahvusvahelise haardega Singapuri IT-ettevõtte Acronis väidab, et just nendel põhjustel loobusid nad juba alustatud suurest investeeringust Eestisse.

Kõik algas 2014. aastal väga paljulubavalt. Andemakaitsele spetsialiseerunud venelastest omanikega rahvusvaheline IT-ettevõte Acronis teatas, et loob Eestisse oma teise arenduskeskuse, kus pidi tööle hakkama 100–150 inseneri. Acronise asutajad Sergei Beloussov ja Stanislav Protassov käisid Eestis ning jagasid optimistlikke intervjuusid.

«Tänaseks on kõik varem Eestisse ümber asunud Acronise töötajad sõitnud tagasi Venemaale,» ütles firma kommunikatsioonidirektor Katja Turtseva aga nädal tagasi Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles