Yahoo juht motiveerib töötajaid: sel nädalal me kedagi ei koonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Internetifirma Yahoo! juht Marissa Mayer kommenteeris hiljuti toimunud koosolekul ettevõtte keerulist olukorda töötajate üldist moraali nullilähedaseks kärpinud viisil, kirjutab New York Post.

«Ta ütles, et «sel nädalal me ei koonda kedagi» ning paljud koosolekul viibinud töötajad naersid,» rääkis New York Postile anonüümseks jääda soovinud töötaja.

«See on ka põhjuseks, miks töötajate moraal on nii madal,» lisas sama allikas, väites ühtlasi, et suurem osa töötajatest tegid Yahoo! juhi hirmutavast märkusest järelduse, et ta on juba koondamiskirve teravaks ihunud.

Teine koosolekust osa võtnud allikas väitis, et osa publikust naeris Mayeri kommentaari peale just seetõttu, kuna nad mõistsid, et ta ei üritanud nalja visata. «Ta üritas meid selles (, et kedagi antud nädalal ei koondata, toim) tõsimeeli veenda,» väitis kättemaksu kartuses samuti anonüümsust palunud allikas.

Eelmisel nädalal, vaid paar päeva peale kõnealust koosolekut teatas Business Insider, et Yahoo! plaanib koondada 10 protsenti oma tööjõust. Internetifirmas on aga ringlemas kuulujutud, mille järgi on vastav näitaja aga 20-25 protsenti juures.

Yahoo ei ole soostunud kuuldusi ja lekkinud siseinfot kommenteerima.

Ka Mayeri enda töökoha kohal hõljuvad tumedad pilved. Jaanuari alguses nõudis riskikapitalifirma Starboard Value LP kriisis internetifirmalt Yahoo! kiireid muudatusi, muuhulgas ka juhatuse ja nõukogu väljavahetamist. Yahoo, mis ei ole viimase kümne aastaga suutnud oma käibenumbreid kasvatada, on investorite survet tundnud juba aastaid. Eelmisel aastal odavnes ettevõtte börsiväärtus lausa 34 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles