Ida-Virumaal koondavad ka teised peale VKG

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehase korstnad.
VKG tehase korstnad. Foto: Sander Ilvest

Viimasel ajal on olnud palju juttu suurkoondamisest Viru Keemia Grupis (VKG), kuid lisaks neile kavandavad ulatuslikke koondamisi veel teisedki Ida-Virumaa ettevõtted. Ametiühingute keskliidu Ida-Virumaa osakonna andmetel on tänavu esimese poole aasta jooksul tööd kaotamas veel vähemalt 163 inimest, ning see arv pole ka lõplik.

Veebruaris lõpetab oma tegevuse munitsipaalettevõte Narva Bussiveod, kust koondatakse 76 inimest, kellest enamik on bussijuhid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Auvere elektrijaama valmimise tulemusel vähedatakse töötajaskonda ettevõttes GE Alstom Estonia, ametiühingute keskliidu teatel koondatakse 2017. aastal ettevõtte 399 töötajast 223.

Suvel plaanib oma töötajaskonda Ida-Virumaal vähendada ka riiklik postiteenuste ettevõte Omniva. 

Eelmisel nädalal võttis kontserni Viru Keemia Grupp juhtkond vastu otsuse konserveerida Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu. See tähendab 500 inimese koondamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles