Nordic Aviation peab läbirääkimisi allhankelendude pakkumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi esimene lennuk.
Nordic Aviationi esimene lennuk. Foto: Liis Treimann

Riiklik lennukorraldaja Nordic Aviation Group (NAG) peab praegu mitmeid läbirääkimisi allhankelendude korraldamiseks, praegu teenindab ettevõte allhankeliini Rootsi Örebro ja Kopenhaageni vahel.

«Meil käivad [allhankelendude osas] mitmed läbirääkimised, aga täpsemalt praegu kommenteerida ei saa,» ütles NAGi juhatuse esimees Jaan Tamm BNS-ile. Ta lisas, et samas juba tegevuse algusest saadik on NAG teenindanud liini Örebro ja Kopenhaageni vahel. Varem oli see Estonian Airi allhankeliin.

Detsembri keskel registreeris NAG uue firma nimega Regional Jet OÜ, mille ainus juhatuse liige on Tamm. Ta selgitas, et ettevõte hakkab endasse koondama lennulube ja -sertifikaate. «See on põhimõtteliselt majandus-tehniline üksus meie koostööpartnerite jaoks. Üks üksus [NAG] turundab ja müüb, teine on tehniline,» ütles Tamm.

Estonian Air hakkas allhanke korras Örebro ja Kopenhaageni vahel lendama eelmise aasta 26. oktoobril. Örebro Lennujaam ja Estonian Air sõlmisid augustis kolmeaastase lepingu, mille alusel teostas lennufirma vähemalt 72-kohalise lennukiga nädala sees kaks edasi-tagasi lendu ja ühe pühapäeval. Lennu kestvus oli 40 minutit.

Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoraat avalikustas 7. novembri pärastlõunal Estonian Airi riigiabi uurimise tulemused, mille kohaselt andis Eesti Estonian Airile ebaseadusliku riigiabi ja lennufirma peab selle riigile tagasi maksma. Samal päeval lõpetas Estonian Air lendamise ning esitas 20. novembril Harju maakohtule pankrotiavalduse.

NAG alustas lendude opereerimist 8. novembril. Praegu opereerib ettevõtte lende Adria Airways. Sel nädalal alustas Nordic Aviation lende uue Regional One'ilt renditud CRJ-700 tüüpi lennukiga ja eestikeelse pardateenindusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles