Eurole ülemineku ettevalmistused toovad IT-firmadele tööd ja raha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Holdfast juhatuse liige Tanel Tammela näitab rahatähtede õigsust kontrollivat eurodetektorit, mille järele on nõudlus hüppeliselt kasvanud.
OÜ Holdfast juhatuse liige Tanel Tammela näitab rahatähtede õigsust kontrollivat eurodetektorit, mille järele on nõudlus hüppeliselt kasvanud. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta alguses Eestis kasutusele tulev euro toob mitmele IT- ja turvatehnikafirmale lisatööd ja -raha, osale firmadele tähendavad euroettevalmistused aga miljonitesse ulatuvaid lisakulusid.


Kaubandussisustust tootva ASi Kitman juht Ilo Rannu märkis, et üleminek eurole on toonud ka nende ettevõttele lisatööd: ettevõte on aidanud ümber teha kohalike kaupluste kassasahtleid.

Tarkvarafirma AS Helmes juhatuse esimees Jaan Pillesaar tunnistas, et nn eurotööd on nõudlust lühikeseks ajaks küll suurendanud, aga spetsialiste on turul ikka sama palju kui varem. See tähendab, et tööde maht eriti kasvada ei saa, pigem on kliendid palunud euro tulekuks hädavajalikud tööd eelisjärjekorras ära teha. Käive võrreldes tavalise aastakasvuga tema sõnul märkimisväärselt ei kerki.

IT-ettevõte Columbus IT hakkas oma klientide arvepidamissüsteeme euro tulekule sobivaks kohandama selle aasta märtsis. Columbus IT juht Ivo Suursoo ütles, et kuna tegu on kriitilise tähtsusega valdkonnaga, kasvas ettevõtte töökoormus seetõttu üsna arvestatavalt.

Euro tuleku toel õitseb äri ka OÜ Holdfastil, kes tegeleb turva- ja pangatehnika müügiga. Muu hulgas pakub ettevõte oma klientidele nn eurodetektoreid, millega saab kontrollida rahatähtede õigsust.

Pikemalt loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles