Kenderi firma vaidlustas kohtus Ekspress Grupi aastaaruanded

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kender
Kaur Kender Foto: Erik Prozes

Sadat Ekspress Grupi aktsiat omav ning Kaur Kenderile kuuluv osaühing Grupivara vaidlustas kohtus grupi aastaaruanded.

OÜ Grupivara on esitanud kohtusse hagid aktsionäride korralisel üldkoosolekul vastuvõetud 2013. ja 2014. majandusaasta aruannete ning kasumi jaotamise ettepanekute kinnitamise otsuste tühisuse tuvastamiseks või kehtetuks tunnistamiseks, teatas Ekspress Grupp börsile.

Kohtuistung 2013. majandusaasta aruande osas toimub 1. märtsil ja 2014. aastaaruande osas 5. aprillil.

Hageja leiab, et Delfi Eesti ja Delfi Läti firmaväärtuseid oleks tulnud majandusaasta aruannetes täiendavalt alla hinnata, mille tulemusel poleks aktsiaseltsil jaotatavat kasumit tekkinud, teatas Ekspress Grupp.

Ekspress Grupi teatel kajastavad 2013. ja 2014. raamatupidamise aruanded juhatuse ja sõltumatute audiitorite hinnangul kontserni finantsseisundit ja tulemusi kõigis olulistes osades õigesti ning õiglaselt kooskõlas rahvusvaheliste finantsaruandluse standarditega.

OÜ Grupivara kuulub äriregistri andmeil sajaprotsendiliselt Kaur Kenderile. Varem oli kümne protsendi omanik Tõnis Haavel, kuid mullu 2. juuli seisuga kuulub tema osa samuti Kenderile.

2014. sügisel jättis kohus OÜ Grupivara sarnase sisuga hagi 2013. aasta aruande kohta läbi vaatamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles