Eesti tippjuhid maksusüsteemis suuri muudatusi ei soovi

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

PwC maailma tippjuhtide uuringust Global CEO Survey selgus, et uuringus osalenud Eesti tippjuhide hinnangul ei vaja meie maksusüsteem pea peale pööramist.

Tervelt 58 protsenti vastanuist pigem nõustub või nõustub täielikult, et Eesti maksusüsteem töötab üldjoontes hästi ja ei vaja põhimõttelisi muudatusi.

Vaid 27 protsenti vastanuist eelistaks praegu toimivat dividendi maksu asendada traditsioonilise kasumilt makstava tulumaksuga ning vaid 8 protsenti väidavad, et on tõsiselt kaalunud oma ettevõtluse viimist mõnda välisriiki Eesti maksusüsteemi tõttu.

Ka rohkemate maksuerisuste sisseviimist toetab vaid 39 protsenti vastanuist. Valdav enamik tippjuhte (75%) näeb peamist võtit Eesti etevõtete konkurentsivõime suurendamiseks maksukoormuse üldises vähendamises süsteemi radikaalselt muutmata.

«Meie aktiivse ja üsna ettevõtjasõbraliku maksuameti kõrvadele peaks palsamina mõjuma tervelt 83 protsenti küsitluses osalenute väide, et ollakse nõus andma maksuametile rohkem infot, kui selle tulemuseks oleks varimajanduse vähenemine ühiskonnas,» kirjutati raportis.

Uuringus osales üle 60 Eesti ettevõtte tippjuhi, kes esindasid organisatsioone, millest 46 protsenti kuulub välis- ja 42 protsenti kohalikule kapitalile ning 12 protsenti on riigi või munitsipaalomanduses. 46 protsenti uuringus osalenud ettevõtete aastakäive ületas 40 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles