Tartu vinüülitehas alustab veebruaris tootmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadid on jälle moes.
Vinüülplaadid on jälle moes. Foto: Liis Treimann

Osaühing Vinyl Plant käivitab tänavu veebruari jooksul Tartus Eesti esimese vinüülitehase, kus esialgse plaani järgi hakatakse pressima kuni 10 000 vinüülplaati kuus.

«Kuigi meie töökojas on seadmed püsti, ootame praegu matriitse ehk nikkelplaate, mille abil tekivad vinüülplaadi peale niiöelda rajad, kus saab nõel peal joosta. Pärast seda hakkab tootmine pihta,» ütles vinüülitehase üks omanikke Ragnar Pitsi BNS-ile.

Pitsi sõnul on juba enne tehase käivitumist vinüülplaatide järele huvi suur ja kliendid ootavad esimesi demoplaate, et suuremad tellimused pärast seda vinüülitöökotta sisse anda.

«Hakkame esialgu pressima ühes vahetuses umbes 20 tellimust kuus. Tellimuse suurus on umbes 300–500 plaati. Ehk hiljem lisame tootmisvõimsust ja paneme ühe vahetuse veelgi juurde,» rääkis Pitsi.

Ta tõi välja, et kui praegu alustab tehas ühe vinüülipressiga, siis tulevikus on kavas soetada juurde ka teine press, millega hakata tootma väikseimaid ehk 7-tolliseid vinüüle, mille vastu on huvi samuti olemas.

Varasema info kohaselt on üks esimesi Vinyl Planti tehase pressitavaid vinüülplaate bluusimuusiku Andres Rootsi kogumik «Roots Music».

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetas vinüülitehase rajamist 15 000 euro suuruse starditoetusega. Vinüülitehase kogumaksumus on siiani olnud 60 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles