Biden pakub end panka tööle

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden Davosis maailma majandusfoorumil kõnelemas.
USA asepresident Joe Biden Davosis maailma majandusfoorumil kõnelemas. Foto: RUBEN SPRICH / REUTERS

USA asepresident Joe Biden, kes kaotab 363 päeva pärast oma töö, otsustas kombata, kas Goldman Sachs võiks leida talle mõne vaba koha.

«Ma küll ei kvalifitseeru, aga ma võin veel [tööintervjuu asjus] teie poole pöörduda,» teravmeelitses Biden Davosi majandusfoorumil Goldman Sachsi sponsoreeritud lõunasöögil.

Arvestades asjaolu, et presidendiks Biden ei kandideeri, on ta tuleva aasta 20. jaanuarist alates töötu, kirjutab Bloomberg Business.

«Ma pole kunagi varem tulusat tööd teinud,» ütles enne asepresidendiks saamist 36 aastat senaatorileiba söönud Biden suurpanga üritusel «10 000 naist», mille idee oli edendada naiste seas ettevõtlust.

Bideni kommentaar kõlas küll naljatlevas toonis, kuid Goldman Sachsil on USA administratsioonidega pikemat aega lähedased sidemed olnud. Robert Rubin oli enne Bill Clintoni rahandusministri toolile istumist panga kaasesimees. Panga kunagine tegevjuht Hank Paulson teenis rahandusministrina George W. Bushi ajal. Stephen Friedman, kes samuti omal ajal seda panka juhtis, oli Bushi majandusnõukogu direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles