Soros ennustab Hiina majandusele kõva maandumist

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros.
George Soros. Foto: SCANPIX

Miljardärist superinvestor George Soros ennustab Hiina majandusele kõva maandumist, majanduskasvu kukkumist mis suurendab globaalselt deflatsioonilist survet, veab alla aktsiate hindu ning kergitab USA valitsusvõlakirjade hindu.

«Kõva maandumine on praktiliselt vältimatu,» ütles Soros eile Davosi majandusfoorumi käigus Bloombergi televisioonile antud intervjuus. «Ma ei oota seda, ma jälgin seda,» lisas ta.

Soros on kogunud oma 24 miljardi dollari suuruse varanduse kasutades ära turgudel toimuvaid liikumisi, millest (kuri-) kuulsaim on panustamine Suurbritannia naelsterlingu vastu 1992. aastal, mis lõppes naela devalveerimisega. Soros teenis naela nurkasurumisega miljard dollarit.

Eile ütles Soros, et ta panustab USA aktsiaindeksi S&P 500, tooraineriikide valuutade ja Aasia valuutade vastu, aga samal ajal panustab USA valitsusvõlakirjade tõusule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles