Kaubanduskoda soovib veel laiemat ettevõtete andmete avalikustamist

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts
Kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts Foto: Toomas Tatar

Kaubandus-tööstuskoda esitas rahandusministeeriumile ettepaneku avalikustada käibemaksukohustuslase poolt deklareeritud maksustava käibe suurus ning ettevõtte juures tööd tegevate isikute arv.

«Leiame, et teabe avaldamine annab suurema läbipaistvuse ning aitab tagada ausat konkurentsi. Samuti annab deklareeritud maksustatava käibe summa avaldamine avalikkusele hea ettekujutuse, milline on ettevõtja poolt antav lisandväärtus ühiskonna arengusse panustamisel,» teatas koda.

Praeguseks on nende ettepanek lisatud maksukorralduse seaduse muutmise eelnõusse ning eelnõu kohaselt hakatakse teavet käibe ning töötajate arvu kohta avaldama Maksu-ja Tolliamet koduleheküljel iga kvartali kaupa.

«Nüüd esitasime eelnõusse täiendavalt ettepaneku avalikustada ka ettevõtete poolt tasutavate ressursi- ja keskkonnatasude suurused. Oleme seisukohal, et tasude avalikustamine annab parema ettekujutuse sellest, kuidas ettevõtjad keskkonda kasutavad ning kuidas ja kui palju selle eest riigile tasuvad ja seeläbi ühiskonda panustavad,» kirjeldas koda.

Maksukorralduse seaduse ja elektroonilise side muutmise seaduse eelnõu plaanitakse jõustada 2016. aasta 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles