Vene rubla jätkab kukkumist: dollar maksab juba üle 84 rubla

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla vahetuskursid Moskva valuutavahetuses eile, enne rubla kukkumist alla taseme 84 rubla dollari eest.
Rubla vahetuskursid Moskva valuutavahetuses eile, enne rubla kukkumist alla taseme 84 rubla dollari eest. Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS

Täna vara hommikul kukkus rubla uuele rekordmadalale tasemele USA dollari suhtes: 84,77 rubla dollari eest.

Kella kümneks Eesti aja järgi Vene valuuta kurss küll kosus pisut, tasemel 84,2 rubla dollari eest, kuid nagu Financial Times märgib, turud on alles ärkamas.

Ajaleht tõstatas ka küsimuse, mida Vene keskpank kavatseb valuuta odavnemise peatamiseks teha. 2014. detsembris, mil rubla samuti alla 80 taseme vajus, tõsteti intressimäära.

Veel eile ütles Vene keskpanga juht Elvira Nabiullina, et rubla kaupleb «lähedal fundamentaalsetele tasemetele», ning et keskpank ei kavatse sekkuda valuutaturul, välja arvatud juhul, kui volatiilsus ähvardab minna nii suureks, et ohustab finantsstabiilsust. Selliseid riske Nabiullina sõnul praegu aga pole.

Panga RBS analüütikute hinnangul interpreteerisid turud Nabiullina sõnu kui signaali, et keskpank ei kavatse rubla kursi kukkumisse sekkuda.

Uue rekordi tegi ka euro ja rubla kurss, tõustes tasemele 92,52 rubla ühe euro eest. Kella kümneks hommikul oli rubla mõnevõrra tugevnenud tasemele 91,26 rubla ühe euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles