Islandi firma ostis Krediidiinfo

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Creditinfo peakorter Reykjavikis.
Creditinfo peakorter Reykjavikis. Foto: creditinfo.com

Islandi ettevõte Creditinfo ostis aasta alguses Londoni börsil noteeritud Experianilt Eesti aktsiaseltsi Krediidiinfo.

Ostuhinda pole pooled avaldanud. Uudisest Eestist esimesena kirjutanud Äripäeva hinnangul oli tehingu väärtus kaheksa miljonit eurot. Ka ise ettevõtete registrit haldava Äripäeva peadirektori asetätija Toomas Truuverki sõnul oli ajalehtki Krediidiinfo omandamisest huvitatud, kuid ei saanud pakkumist teha.

Creditinfo operatsioonide juhi Hakon Stefánssoni sõnul oli Krediidiinfo ost ettevõttele strateegiline laienemine. Creditinfol on juba tütarettevõte Leedus; Lätis on firma Kredītinformācijas Birojs Latvia vähemusosanik.

«See ost aitab meil kiirendada laienemist Baltimaades, samas andes meile kohalike töötajate kaudu hindamatut kohapealset teavet,» ütles Stefánsson ettevõtte pressiteates.

Stefánssoni sõnul jätkab ettevõte Eestis krediidiinfo teenuste osutamist, samas tuues Eestisse juurde uusi ideid. «Creditinfo kasvatab oma tegevust Eestis, tutvustades erinevaid suurema lisandväärtusega tooteid ja uuenduslikke lahendusi,» rääkis ta.

Krediidiinfo eelmine omanik oli rahvusvaheline infoteenuste pakkuja Experian, mille peakorter on Dublinis ja aktsiad noteeritud Londonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles