Eesti tuuleturbiiniarendaja sõlmis India firmaga saja miljoni eurose lepingu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goliath Windi arendatav tuuleturbiin.
Goliath Windi arendatav tuuleturbiin. Foto: pakri.ee

Uue põlvkonna tuuleturbiinide arendamisele spetsialiseerunud Eesti ettevõte Goliath Wind OÜ sõlmis India firmaga Steelite Engineering Limited saja miljoni euro suuruse lepingu ühisettevõtte loomiseks, teatas Goliath Wind.

Ühisettevõte Steelite Capella Wind Private Limited plaanib rajada tootmis- ning uurimis- ja arendushooned Lääne-Indiasse, Maharashtra ja Gujarati osariiki.

Goliath Windi teatel annab ühisettevõte koostööpartnereile suurepärase võimaluse ühendada tehnoloogiline oskusteave ja teadmised turu oludest, et käivitada India suurim, 3,33 megavatise võimsusega tuuleturbiinide projekt. Projekti käivitamine on planeeritud 2017. aastaks.

Goliath Wind OÜ on Tallinnas asuv tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb patenteeritud Cyclos'i rõngasgeneraatoritel põhineva kolme megavatise võimsusega turbiinide platvormi ehk Capella 3 arendamisega. Innovaatilise Capella 3 üks tähtis eripära on käigukastita jõuseade.

2008. aastal asutatud ettevõtte omanikud on asutajaliikmed ja muud finantsinvestorid, sealhulgas Eesti Arengufond.

Steelite Engineering Limited koondab rühma tava- ja taastuvenergiale spetsialiseerunud India ehitus- ja tootmisettevõtteid. Ettevõtte peakontor asub Mumbais, harukontorid on Maharashtra, Gujarati ja Madhya Pradeshi osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles