Nordecon: odava nafta hinna aega peaks kasutama teede ehituseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon AS juhatuse liige Erkki Suurorg.
Nordecon AS juhatuse liige Erkki Suurorg. Foto: Mihkel Maripuu

Nordeconi juhatuse liikme Erkki Suuroru sõnul võiks eratellijad ja kohalikud omavalitsused ära kasutada rekordmadalaid nafta hindu ning investeerida rohkem asfaltkattega teede ehitusse.

«Eratellijad ja kohalikud omavalitsused võiksid maailmaturu olukorda rohkem ära kasutada ning enam investeerida vastavalt asfaltkattega platsidesse ja näiteks kohaliku omavalitsuse puhul mustkattega teede ehitusse teede pindamise näol,» ütles Suurorg BNS-ile.

Suuroru sõnul mõjutab nafta hinna odevnemine asfaltsegudes kasutatava bituumeni hinda. Bituumeni hinna odavnemisest tingituna on kindlasti teede ehitamine läinud viimasel ajal odavamaks, märkis Suurorg.

Küsimuse peale, kas Nordeconi jaoks on teede ehitus nafta hinna muutusest odavnenud, vastas Suurorg, et madalast nafta hinnast võidab eelkõige maanteeamet, kes on Eesti suurim teedeehituste tellija ja ka teostaja.

«Juba mitmel aastal kasutab maanteeamet oma hangetes ja lepingutes ka bituumeni hinna indeksit, mis maandab pakkujate ja töövõtjate riske bituumeni hinna muutumise korral,» ütles Suurorg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles