Prantsuse president kuulutas välja majandusliku eriolukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande.
François Hollande. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande kuulutas riigis välja «majandusliku eriolukorra» ja ütles, et on aeg Prantsusmaa majanduslik ja sotsiaalne mudel uuesti määratleda.

President esitas iga-aastases kõnes firmajuhtidele rea majanduslikke meetmeid majanduskasvu õhutamiseks ja töötuse vähendamiseks.

Hollande rõhutas, et välja pakutud meetmed «ei sea kahtluse alla» riigi 35-tunnist töönädalat, kuid rõhutas vajadust uuendada Prantsusmaa tööjõusõbralikku ärimudelit.

Nimelt on Prantsusmaal suur probleem krooniliselt kõrge tööpuudusega. Alates 2012. aastast, kui Hollande ametisse sai, on töötute arv tõusnud 650 000 inimese võrra ja tänaseks on Prantsusmaal juba 3,57 inimest, kes otsivad aktiivselt tööd. See on üle 10 protsendi tööjõust, kirjutab France24.

Hollande’i täna esitletud kahe miljardi euro suurune reformiplaan hõlmab massiivset koolitamist ja raha andmist ettevõtetele, kes loovad uusi töökohti. Hollande usub, et need vahendid on piisavad võitlemaks Prantsusmaa «majandusliku hädaolukorraga».

Näiteks väike- ja keskmised ettevõtted saavad riigilt 2000 eurot iga uue töölepingu eest, kus töötasu ulatub kuni 1,3-kordse miinimumpalgani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles