Riik soovib võimaldada rohkem valikuid pensionisamba riski jaotamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium soovib teise pensionisamba väljamaksete variandi valimisel võimaldada suuremat paindlikkust investeerimisriski jaotumisel.

Esmaspäeval rahandusministeeriumi välja saadetud teise pensionisamba väljamaksete eelnõu väljatöötamise kavatsuses lubataks elukindlustusseltsidel garanteeritud intressimääraga pensionilepingute kõrval pakkuda investeerimisriskiga pensionilepinguid ja pensionilepinguid, kus intressimäära hakatakse kokkulepitud perioodi tagant üle vaatama.

Samuti teeb ministeerium ettepaneku tuua fondipensioni kõrvale ka tähtajaline pensionileping, kus investeerimisrisk läheb üle elukindlustusseltsile, seisab rahandusministeeriumi pressiteates.

Tehtud ettepanekute korral suureneks pensionisaajatel valikuvõimalus võtta suurema või väiksema investeerimisriskiga pensioni väljamaksete võimalusi, kuid praegused võimalused jääksid samuti alles.

Lisaks on väljatöötamiskavatsuses tehtud ettepanekud suurendamaks riikliku pensionikindlustuse süsteemi läbipaistvamaks muutmiseks läbi väljamaksete tingimuste ja pensioni suuruse kujunemise info kättesaadavaks tegemise.

Rahandusministeeriumil on kavas eelnõu välja töötada ja see kooskõlastamisele saata 2016. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles