Reuters: Hiina kompartei kangutab börsivalvurit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Pekingis maaklerifirma ekraanide ees žestikuleerimas.
Investor Pekingis maaklerifirma ekraanide ees žestikuleerimas. Foto: FRED DUFOUR / AFP

Reutersi teatel on Hiina väärtpaberikomisjoni esimees, 57aastane Xiao Gang esitanud lahkumisavalduse, sest kommunistlik partei ei ole tema tegevusega rahul. Xiao on muu hulgas üks läbikukkunud «kaitsmete» süsteemi autoreid.

«Kommunistliku partei juhid on väga rahulolematud Xiao Gangiga,» ütles Reutersile Hiina juhtidele lähedalseisev allikas. «On üsna kindel, et ta vahetab töökohta.»

Teise agentuuri allika teatel on Xiao juba läinud nädalal esitanud lahkumisavalduse.

Xiao üks ideid oli «kaitsmete» süsteem, mis käivitati Hiina börsidel aasta alguses ja mis oli osalt süüdi selles aktsiaindeksite ülikiires kukkumises esimesel börsinädalal. Pärast esimest nädalat «kaitsmetest» loobuti.

Laupäeval rääkis Xiao aastakonverentsil, et «Ebanormaalne turu volatiilsus on paljastanud väljaarenemata turu, kogenematud investorid, ebatäiusliku kauplemissüsteemi ja ebapiisavad järelevalvemehhanismid.»

Xiao ametiaja lepingukohane lõpp on 2018. aastal.

Reutersi allikate teatel on Xiao järglasena nimetatud kolme meest. Üks neist on praegu kindlustusinspektsiooni juhtiv Xiang Junbo ja teine Chongqingi linnapea Huang Qifan, keda aga spekuleeritakse saavat ka Hiina riiginõukogu järgmiseks peasekretäriks. Kolmanda kandidaadi nimi pole agentuurile teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles