Kindlustus korvas BMW omanikule kihvajäljed

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DB

Lätis maksis If Kindlustus kinni Riia rajooni elaniku BMW X5 kereremondi summas 1700 eurot pärast seda, kui omanik avastas, et autot oli purenud peni. If on puutunud kokku ka näiteks rottide ja lehmade poolt autodele tekitatud kahjustustega.

2014. aasta BMW X5 omanik märkas autot pestes selgeid hambajälgi – tiibadelt, numbrimärkidelt, iluvõredelt ning mujaltki, kirjutab Dienas Bizness.

Katki olid rebitud ka mitmed kummist detailid ning siit-sealt oli tükikesi lahti kistud. Juht taipas, et ilmselt tegi seda mõni koer, sel ajal kui nad perega külas olid.

«Igal aastal on meil juhtumeid, kus me kaskokindlustuse raames loomade poolt tekitatud kahjustusi korvame. Näiteks 2013. aasta külmal talvel tuli palju avaldusi klientidelt, et rotid on autot närinud. Närilised kalduvad rikkuma just plasikosi, juhtmeid ning salongi voodrit. Soojadel talvedel seda ei juhtu. Külmaga aga tulevad rotid inimestele lähemale, otsides sooja ja süüa. Ning siis tulebki ette selliseid üllatusi,» rääkis Ifi osakonnajuhataja Līga Bērziņa.  

Ifi eksperdid selgitasid, et lihtsalt tänava ääres autoga selliseid asju ei juhtu. Pigem tuleb rottide ja teiste näriliste pärast pabistada majandushoonete või farmide läheduses. Samuti pole turvaline parkida sõidukeid suurte prügikonteinerite kõrvale, korrusmajade õuedesse ega isegi garaažidesse, kuna just sinna võivad närilised sooja otsides pugeda.

Paar aastat tagasi aga tasus If remondiraha Toyota Hiluxi omanikule – kastikas jäi farmis põlluveeres lehmade tallata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles