Põlva liimpuidufirma laiendab kümne miljoni euroga tootmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arcwoodi liimpuidust talad Tondiraba jäähallis Tallinnas.
Arcwoodi liimpuidust talad Tondiraba jäähallis Tallinnas. Foto: arcwood.ee

Arcwood kaubamärki kasutav puidutööstus Peetri Puit OÜ investeerib Põlvas asuvasse insenerpuidu tootmiskompleksi kümme miljonit eurot, mille eest rajatakse 8000 ruutmeetri suurune liimpuidutehase laiendus.

Laiendusega luuakse töökohad lisaks praegustele veel 20 inimesele ning võimalus suurendada olemasolevat tootmismahtu kuni kolm korda, teatas ettevõte BNSile.

Tehase laiendamise tingis inseneripuidu mahu märkimisväärne kasv nii siseriiklikult kui eksporditurgudel, teatas ettevõte. Eriti suur potentsiaal on Arcwoodi hinnangul ristkiht-liimpuidu (CLT) tootmisel, kuna selle nõudlus on märgatavalt tõusnud nii Kesk Euroopas kui Skandinaavias. Ka Eestis on alustatud mitmete CLT kasutamisel põhinevate ehitiste projekteerimisega.

Rajatava tootmiskompleksi on projekteerinud Kadarik Tüür Arhitektid, ehitab seda OÜ Vilcon Ehitus ja kompleks valmib lõplikult käesoleva aasta juulis.

Arcwoodi kaubamärki kasutava OÜ Peetri Puit omanikud on Peeter Peedomaa ja Tarmo Tamm. Lisaks inseneripuidu tootmisele pakub ettevõte ka insenerilahenduste väljatöötamise ja oma toodangu paigaldamise teenuseid.

Peetri Puit OÜ teenis 2014. aastal 9,3 miljoni euro suuruse käibe juures 469 000 eurot kasumit. Ettevõttes töötas toona keskmiselt 75 inimest, kelle palgakulu moodustas kokku 917 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles