Soome toll kahtlustab: viinamüüjad ei maksa ka Eestis makse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome alkoholi vahendanud mehi kahtlustab Soome tolli maksude maksmata jätmises.
Soome alkoholi vahendanud mehi kahtlustab Soome tolli maksude maksmata jätmises. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Soome toll kahtlustab, et netilehekülje kaudu Eestist Soome alkoholi ja tubakat müünud mehed jätsid maksud maksmata nii siin- kui ka sealpool Soome lahte.

Eestist Soome võrgulehekülje viinakauppa.eu kaudu alkoholi toimetanud mehed jätsid Soome tolli kahtlustuste kohaselt ettekavatsetult kõik maksud maksmata, vahendab Soome rahvusringhääling YLE.

Soomes kahtlustatakse viinavedajaid vähemalt 350 000 euro ulatuses maksude maksmata jätmises. Ehkki üks asjaga seotud mees on varem meediale öelnud, et maksud makstakse Eestis, kahtlustab toll, et sedagi pole tehtud.

Mullu suvel populaarsust kogunud viinakauppa.eu-l oli ligi poolteist tuhat klienti, suurima lehekülje kaudu tehtud tellimuse väärtus oli ligi 7000 eurot.

Tolli teatel reklaamis lehekülg end sellega, et kõik maksud on makstud muudes riikides kui Soomes. Samas kahtlustavad tolli uurijad, et äri alus oli teadlik pettus ja maksudest kõrvalehoidmine ning äriplaani kohaselt oli kogu tegevus kavas lõpetada, kui maksuametnikud asjale jälile hakkavad saama, vahendas YLE.

Eeluurimine algas mullu sügisel, mõlemad mehed võeti vahi alla ja koduleht suleti. Üks meestest on siiani vahi all.

Viinakauppa.eu-d haldas Eestist osaühingu valviro.eu, mille omanik on äriregistri andmeil Antti Helander. Osaühingu nimi on vihje Valvirole, Soome sotsiaalministeeriumi ametile, kes muu hulgas väljastab alkoholimüügi ja -tootmise lube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles