Ossinovski: riik aitab töö kaotanuid

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Peeter Langovits

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on Viru Keemia Grupi otsus koondada 500 töötajat äärmiselt nukker ning riik teeb kõik selleks, et inimesed oleksid kaitstud ja leiaksid kiiresti uue töö.

Minister kinnitas, et kõik töö kaotanud saavad kohest abi Eesti Töötukassast, mis on oma eelarvet ja tegevusi planeerides arvestanud ka väga mustade stsenaariumidega. «Töötukassa reservis on täna üle 600 miljoni euro ning ühtlasi olemas vastav kompetents koondatavaid igakülgselt aidata,» lausus Ossinovski.

Eesti Töötukassas on olemas koondamisele reageerimise meeskond, mis nõustab koondamisteadet saanud töötajaid ja pakub neile tuge juba enne töö kaotamist. Ta lisas, et konsultatsioonid algavad esmaspäevast. Vajadusel on sotsiaalministeerium valmis taotlema vahendeid ka Euroopa Globaliseerumisega Kohanemise Fondist, kui selleks peaks vajadus tekkima.

«Uus teade koondamistest piirkonnas, mis alles möödunud aastal elas üle mitu suurt koondamist, on kahtlemata masendav. Sellise olukorra on põhjustanud eeskätt nafta madal hind maailmaturul, mis võib meid rõõmustada küll kütusetanklas, ent on põlevkivitööstuse seadnud väga raskesse seisu. Eelmise aasta suvel leevendas riik VKG-le põlevkivi kaevandamise piiranguid eesmärgiga kaitsta töökohti, kuid paraku ei piisanud sellestki,» ütles minister.

Ossinovski lisas, et sarnaselt raskes seisus on ka Eesti Energia, sest madalatest naftahindadest tulenev olukord on riigiettevõtteski seadnud ohtu sadu töökohti. Sellest tulenevalt otsustas Vabariigi Valitsus eile olukorra leevendamiseks lubada Eesti Energial taotleda riigi toetust suures mahus puiduhakke põletamiseks Eesti Energia Narva Elektrijaamades. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kaalub täiendavalt Ida-Virumaa ettevõtetele keskkonnatasude ajutist ajatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles