Paavel: töötukassa on Ida-Viru koondamislaineks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel
Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa juhi Meelis Paaveli sõnul on amet juba varem valmistunud Ida-Virumaal suuremateks koondamislaineteks, mistõttu on praegu olemas piisav ressurss VKG-st 500 koondatavale töötajale hüvitiste maksmiseks ja nende edasiseks nõustamiseks; samuti on amet valmis regioonis koondamise jätkumiseks.

«Kinnitan, et meil on olemas nii raha kui ka inimressurss, et 500 koondatud inimesega edasi tegeleda. Saame välja maksta kõik koondamishüvitised ja pakkuda neile tööturuteenuseid," ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel BNSile.

Paaveli sõnul on töötukassa arvestanud möödunud aastal toimunud koondamistega nii Nitroferdis, VKGs kui ka Eesti Energias ja seetõttu on juba ennetavalt Ida-Virumaa töötukassale täiendavad ressursse eraldatud. «Pole ju saladus, et madal nafta hind toob kaasa koondamisi. Seega oleme ka valmis, et koondamised jätkuvad,» ütles ta.

Töötukassal on praegu 660 miljonit eurot reserve. «Kui tuleb vajadus seda erakorraliselt muuta, siis läbi nõukogu on see alati arutatav.»

Paaveli sõnul algavad VKG-ga järgmise nädala alguses kohtumised, kus arutatakse, kuidas koondatud inimestega edasi tegeleda. «Selgitamine välja, missugused koondatavad inimesed on, kellena nad töötavad, missugused on nende soovid ja siis pakume vastavaid nõustamisteenuseid.»

Lisaks korraldab töötukassa Paaveli sõnul VKG-s töömessi, kus antakse ülevaade võimalustest Ida-Virumaal tööd leida. «Praegu on minu teada Ida-Virumaal 300 vaba töökohta. Hakkame töövahendusega tegelema, sest see on tihtipeale kõige efektiivsem,» märkis Paavel.

Viru Keemia Grupp teatas reede hommikul, et koondab nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu ligi 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles