VKG koondab ligi 500 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG Petroter III avamine
VKG Petroter III avamine Foto: VKG

Täna võttis kontserni Viru Keemia Grupp juhtkond vastu otsuse konserveerida Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu. See tähendab 500 inimese koondamist. 

Põlevkiviõli tootmine jätkub kolmel Petroter-tehnoloogial töötaval põlevkivi ümbertöötlemise tehasel, mille tarbeks toodab kivi VKG Ojamaa kaevandus, teatas ettevõte.

«Kiviter vabrikute konserveerimisel toimuv tootmise ümberkorraldamine puudutab ligi 500 inimest. Vaatamata seni kasutusele võetud meetmetele kulude optimeerimiseks ei jäta kujunenud majanduskeskkond ja ülimadal naftahind meile muid võimalusi ettevõtte elujõulisuse säilitamiseks,» sõnas VKG juhatuse esimees Ahti Asmann.

Praeguse naftahinna juures ei ole õlitootmine Kiviter-tehnoloogial enam majanduslikult efektiivne. Riskide maandamiseks oleme võtnud erinevad sammud ette, kuid sellele vaatamata peame märkimisväärselt vähendama tootmiskulusid ja praegu on selleks viimane aeg.

Järgmisel nädalal alustavad kontserni ettevõtted konsultatsioone Keemikute Ametiühingu ja Töötukassaga töölepingute ülesütlemise tagajärgede leevendamiseks. Seoses õlivabrikute konserveerimisega väheneb töökohtade arv kõige rohkem VKG Oilis kuid ka teistes kontserni koosseisu kuuluvates ettevõtetes: VKG Kaevandused, VKG Energia, VKG Transport, Viru RMT ja kontserni emaettevõtes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles