Rootsil tuleb rutates elumaju ehitada

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Rootsi peaminister Stefan Löfven. Foto: SCANPIX

Rootsi peaministri Stefan Löfveni sõnul seisab riik silmitsi oma ajaloo suurima humanitaarväljakutsega.

9,8 miljoni elanikuga Rootsi sai 2015. aastal 163 000 varjupaigataotlust, ütles Löfven eile parlamendi ees esinedes – kõrgeim näitaja Euroopa Liidus elaniku kohta.

Löfveni valitsuse toetus on langenud rekordmadalale, kirjutab Bloomberg Business. Värske Skopi küsitluse andmeil on ebasoosingus süüdi pagulaskriisis astutud sammud.

Nagu Löfven parlamendi ees taas kinnitas, tuleb Rootsil piirata sisserännet kuniks kriis kontrolli alla saadakse. «Teeme kõik mis vajalik, et tulla toime nii põgenike vastuvõtmise vahetute kui ka pikaajaliste väljakutsetega ühiskonnas,» ütles peaminister.

Opositsiooniliste mõõdukate esindaja Anna Kinberg Batra hinnangul võib kõigi mullu laekunud varjupaigataotluste töötlemiseks kuluda koguni kolm aastat.

Kuna Rootsi kannatab sügava eluasemenappuse all, ei pruugi raskused piirduda sisserännanutele töö ja hariduse võimaldamisega – raskeks läheb ka ulualusega.

Eile kutsusidki Lövfen ja tema rahandusminister Magdalena Andersson opositsiooni arutlema ühiselt eluasemeturu meetmeid, sealhulgas võimalikke muudatusi maksusüsteemis.

Riikliku eluaseme-, ehitus- ja planeerimiskomitee hinnangul tuleb Rootsis aastaks 2025 ehitada juurde 700 000 kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles