Ingman sai Trigoni piimafarmi enamusomanikuks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trigoni juht Joakim Helenius (vasakul) ja Ingmani investeerimisfirma juht Peter Ingman kolm aastat tagasi, kui Ingman alustas Trigoni piimandusärisse investeerimist.
Trigoni juht Joakim Helenius (vasakul) ja Ingmani investeerimisfirma juht Peter Ingman kolm aastat tagasi, kui Ingman alustas Trigoni piimandusärisse investeerimist. Foto: Liis Treimann

Soome endiste jäätisetöösturite pere investeerimisfirma Ingman Development OY ostis juurde 10,74 protsenti aktsiaid Eesti ühes suuremas piimafarmis Trigon Dairy Farming, saades ettevõtte suurimaks omanikuks.

Stockholmis noteeritud ja Tallinnas asuva peakorteriga Trigon Agri A/S teatas eile õhtul, et on müünud Ingmanile 10,74 protsenti piimatootja aktsiatest 1,5 miljoni euroga, 0,6 miljonit alla raamatupidamisliku väärtuse.

Sellega kaotas Trigon Agri ka oma positsiooni Trigon Dairy Farmingu suurima aktsionärina. Enne tehingut oli Ingmanil 49,9 ja Trigonil 51,1 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Trigon Dairy Farmingul on piimafarmid Väätsal, Kaius ja Kärlas. 8000 hektarit hariv ettevõte toodab üle 30 miljoni kilogrammi piima aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles