Peaminister tahab tööjõumakse kiiremini langetada

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eelmise aasta enam laekunud maksutulu, mille peaminister Taavi Rõivas (RE) uhkelt sotsiaalmeedias viimse kui sendini esile tõi – 136 376 832 eurot – läheb valitsusjuhi sõnul otse riigi reservidesse.

Küll aga kavatseb ta teha valitsuses ettepaneku vähendada järgmistel aastatel veelgi tööjõumakse, kui peaks paranema ka tulevaste aastate maksulaekumise prognoos. «Eelmise aasta parem maksulaekumine selgus aasta jooksul, aga see võimaldab tõenäoliselt ka tulevikuprognoose korrigeerida. Ma ei saa veel öelda, et meil kindlasti tekib ruumi täiendavaks tööjõumaksude langetamiseks, aga juhul kui tekib, siis peaks seda tegema,» sõnas ta.

Ka edasise parema maksulaekumise eeldust toetab Rõivase sõnul fakt, et kuigi suur osa maksude ülelaekumisest tuli Swedbanki ühekordsest maksest, tuli mitukümmend miljonit eurot ka paranenud maksedistsipliinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles