Soome ja Rootsi nõuavad Stockmannilt lisaks 20 miljonit makse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Helsingis.
Stockmanni kaubamaja Helsingis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Stockmann teatas täna Helsingi börsile, et Soome ja Rootsi maksuametnikud nõuavad ettevõttelt  varem makstud maksudele veel lisaks kokku 19,6 miljonit eurot.

Stockmann peab maksuotsuseid põhjendamatuks ja taotleb nende muutmist, teatas ettevõte. Lõplike maksuotsuste tegemiseni taotleb firma maksepikendust.

Soome maksuamet Verohallinto uuris Stockmanni kontsernisiseses rahastamises kasutatud intressimäärade turutingimustele vastavust ning lisas ettevõtte aastatel 2009-2011 makstud tulumaksule Stockmanni kasutatud intressimäärade ja turutingimustele vastavate intressimäärade vahe. Selle maksuotsuse põhjal peab Stockmann maksma lisaks 10,3 miljonit eurot makse ja intresse.

Rootsis said Stockmanni tütarfirmad Stockmann Sverige AB ja AB Lindex kohalikult maksuametilt samuti maksuotsuse, mille kohaselt tuleb maksta kokku 9,2 miljoni euro eest lisaks makse ja intresse.

Maksuametnike uurimine Lindexis keskendus Lindexi kontserni siseste tehingute siirdehindade vastavust turutingimustele aastatel 2012-2013. Stockmann Sverige maksuotsus käsitles kontserni sees antud laenude intresside mahaarvamist maksudest alates 2013. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles