Sester: parem maksutulu laekumine võimaldab maksukoormust vähendada

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Viktor Burkivski

Taavi Rõivas tõstatas eilses Postimehes küsimuse, et ehk võiks suunata tööjõumaksude alandamisesse juba kokkulepitule lisaks ka maksuraha, mis suudeti eelarvesse koguda tänu paranenud maksudistsipliinile.

Sellest võib välja lugeda, et sotsiaalmaksu võiks sel juhul langetada planeeritust kiiremini. Praegu on võetud vastu otsus, et sotsiaalmaksu määr langeb 2017. aastal 33 protsendilt 32,5 protsendile ning alates 2018. aastast veel 0,5 protsendipunkti võrra 32 protsendile. Sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa langeb esimeses järgus 13 protsendilt 12,5 protsendile ning seejärel 0,5 protsendipunkti võrra 12 protsendile.

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul on riigi eesmärk vähendada ettevõtluses maksude mittemaksmisest tulenevaid konkurentsieeliseid ning parandada maksudistsipliini. «Parem maksutulu laekumine annab võimaluse vähendada maksukoormust ning muuta ettevõtluskeskkonda atraktiivsemaks ja konkurentsivõimelisemaks,» ütles ta.

Kuid võimalikke täiendavaid maksupoliitilisi otsuseid saab valitsus tema sõnul arutada riigi 2017-2020 eelarvestrateegia koostamise käigus ehk kevadel, kui kõik tulud ja kulud on korraga laual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles