Soomes koondamist plaaniv Fujitsu kasvab Eestis hoogsalt

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fujitsu Estonia koduleht.
Fujitsu Estonia koduleht. Foto: Repro

Fujitsu Soome tütarfirma Fujitsu Finland alustas läbirääkimisi töötajate esindajatega, plaanides vähendada oma töötajate arvu 130 võrra, vahendas Soome rahvusringhääling YLE. Fujitsu Eesti tütarettevõtte juht Harri Lehtimäki ütles aga Postimehele, et Eestis on olukord vastupidine: ettevõte kasvab suure kiirusega ja tööjõudu palgatakse pidevalt juurde.

«Oleme kogu aja kasvanud täitsa uskumatu kiirusega,» ütles Lehtimäki.

Mullu märtsis lõppenud finantsaasta aruande põhjal andis Fujitsu Estonia tööd 244 inimesele. Lehtimäki sõnul on töötajate arv praeguseks tõusnud juba üle 280.

«Suvel oli meil üks suurem projekt, see üksi tõi juurde 30 töötajat,» ütles ta.

Fujitsu Estonia tegeleb nii tarkvara arendamise kui ka riistvara müügiga, samuti osutatakse kasutajatoe teenuseid ja kompleksset IT tugiteenust. Eriti rahul oli Lehtimäki Fujitsu kasutajatoe osakonnaga: «Täiesti uskumatu tase, olin tõeliselt üllatunud. 98 protsenti teenust osutatakse muus keeles kui eesti keel ning klientide rahulolu tase on Euroopa kõrgeim.»

Lehtimäki sõnul puudub töökohtade lisandumisel Fujitsu Estonias otsene seos sellega, et Fujitsu Finland töötajaskonda kärbib.

Fujitsu Põhjamaade turundusjuht Hemminki Sääksjärvi ütles YLE-le, et töötajaskonna kärpimise tarve tuleneb raskest olukorrast turul. «Turgudel on nüüd raske. Tellimused on vähenenud ja ka hinnad on kukkunud,» ütles ta.

Fujitsu Finlandi palgal on 2500 inimest.

Eestisse laienes Fujitsu seitse aastat tagasi tarkvarafirma Mandator ostu kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles