Hiigeltehingu ärajäämine maksis Electroluxi juhile ametikoha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Electroluxi peakontor Stockholmis.
Electroluxi peakontor Stockholmis. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi koduelektroonikatootja Electroluxi tegevjuht Keith McLoughlin teatas, et paneb oma ameti maha, kirjutab Reuters.

Viis aastat ettevõtet tüürinud McLoughlini asemikuks määrati Electroluxi Euroopa, Aafrika ja Lähis-Ida turgude juht Jonas Samuelson. Teade McLoughlini tagasiastumisest tuli vaid kuu peale seda, kui USA suurettevõte General Electric taganes USA konkurentsiregulaatorite vastuseisule viidates viimasel hetkel tehingust, millega Electrolux oleks ostnud 3,3 miljardi dollariga ettevõtte tarbeelektroonikaüksuse. Lisaks tuli Rootsi ettevõttel alla neelata veel üks mõru pill - nimelt, vastavalt sõlmitud lepingule pidi Electrolux tehingu ärajäämise tasuna välja käima 175 miljonit dollarit.

Electrolux on Whirlpooli järel maailma suuruselt teine koduelektroonikatootja ning General Electricu üksuse ülesostmine oli osa ettevõtte poolt varem paika pandud laienemisstrateegiast.  Samuelsoni ülesandeks saab nüüd aga uute arengukavade väljatöötamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles