Soome varuosamüüja Motonet plaanib Eestis veelgi laieneda

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motoneti kauplus Espoos.
Motoneti kauplus Espoos. Foto: motonet.fi

Tänavu Tallinnas Lasnamäel esimese kaupluse avava Soome autovaruosade keti Motonet omanikfirma Broman Group kavatseb nii kiiresti kui võimalik Eestis teisegi poe avada.

Mullu Tallinna laienemisest teatanud Broman Groupi tegevjuht Harri Broman ütles Postimehele, et teise poe täpne asukoht pole veel teada ega ka avamise ajagraafik.

«Esimeses etapis avame tänavu ühe kaupluse, seejärel püüame nii kiiresti kui võimalik avada kohe ka teise. Nii kiiresti kui võimalik, aga hiljemalt 2017. aastal,» rääkis Broman.

Ka teise kaupluse avab Broman Group Tallinnas. Mujale Eestisse või teistesse Balti riikidesse ettevõte esialgu laieneda ei plaani.

Bromanil on Soomes kaks ketti, üks tarbijatele suunatud kauplustekett Motonet ning teine, töökodadele ja edasimüüjatele suunatud hulgimüügikett AD Varuosamaailma. Harri Bromani sõnul laienetakse Eestisse esialgu vaid Motonetiga.

Tänavu kevadel Lasnamäel Bauhausi kaupluse kõrval avatava Motoneti varuosapoe ruumide remont on Bromani sõnul lõppemas. Tallinnas avatavas kaupluses on müügipinda 4000 ruutmeetri jagu; üle lahe laienemisse investeerib ettevõte kokku seitse miljonit eurot.

Kokku avab Broman Group tänavu viis uut kauplust, neli neist Soomes ja üks Eestis. Praegu on Motonetil Soomes kokku 23 kauplust. Kokku investeerib ettevõte tänavu 50 miljonit eurot, sellest osa uutesse kauplustesse, osa vanade kohendamisse ja kolimisse ning ka uue logistikakeskuse ehitusse Hyvinkää linnas.

Broman Group on perefirma, peakorteriga Joensuus, tänavu täitub sel 50 aastat. Ettevõtte käive kasvas mullu varasema aastaga võrreldes 11,4 protsenti 262 miljoni euroni ja kasum 12,9 protsenti 35,9 miljoni euroni. Töötajaid on Bromani palgal 1200, tänavu lisandub veel 200.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles