Aasia alustas teist börsinädalat taas langusega

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Hangzhou linnas maakleribüroos aktsiahindu jälgimas. Numbrid on peaasjalikult rohelised, mis Hiinas tähistab langust.
Investor Hangzhou linnas maakleribüroos aktsiahindu jälgimas. Numbrid on peaasjalikult rohelised, mis Hiinas tähistab langust. Foto: STR / AFP

Hiina keskpanga otsus tõsta jüaani kurssi viis Hiina enda ja ka muud Aasia turud taas langusesse.

Eelmisel nädalal langetas keskpank Hiina börside esmaspäevase ja neljapäevase languse järel jüaani kurssi, stabiliseerides turu nädala lõpuks. Nüüd liigutas pank jüaani taas ülespoole, rahustades küll neid, kes kartsid, et Hiina alustab laiaulatuslikku valuutasõda, kuid muutes turud rahutuks, sest keskpanga kaugem eesmärk on arusaamatu.

«Võimud ei taha turujõududel lasta võimust võtta, mis koos otsustamatuse ja läbipaistmatusega lisab turgudel ebakindlust,» ütles Reutersile Tapas Strickland, National Australia Banki analüütik. «Arusaadavalt reageerivad globaalsed turud müügiga Hiina suutmatusele majandust ohjata.»

Täna kell 10 oli Shanghai koondindeks SSEC 5,3 protsendilises, Shanghai-Shenzeni indeks CSI 300 viieprotsendilises ning Hongkongi Hang Sengi indeks 2,5 protsendilises languses.

Miinuses oli ka enamik teisi Aasia ja Okeaania börsiindekseid, sealhulgas Filipiinide PSI 4,4 ja Singapuri STI 2,1 protsendises languses.

Langust võimendab Aasias pisut asjaolu, et Tokio börs on täna kauplemispüha tõttu suletud, mis vähendab Reutersi teatel piirkonnas likviidsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles