Tallinn on sel aastal turistide seas rekordiliselt populaarne

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid väljumas laevadest Tallinna vanasadamas.
Turistid väljumas laevadest Tallinna vanasadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Käesoleva aasta esimese üheksa kuu majutusstatistika põhjal võib prognoosida, et Tallinnasse tehakse 2010. aastal võrreldes varasemate aastatega rekordarv ööbimistega reise.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul on selle aasta Eesti pealinna turismiarenguid mõjutanud ilmselt rahvusvahelised spordisündmused, muusikaüritused, soodsad majutushinnad ja paranenud transpordiühendused, teatas Raepress.

Tallinna majutusettevõtetes peatus tänavu jaanuarist septembrini 978 600 turisti (13 protsenti enam kui möödunud aastal), kes veetsid kokku 1 753 900 ööd (18 protsenti enam kui möödunud aastal). Sel aastal on turistide ja ööbimiste arvud märkimisväärselt kasvanud ning mõlemad näitajad on kõrgemad seniste rekordaastate esimese üheksa kuu tulemustest.

Suur osa (89 protsenti) Tallinna külastajatest on välisriikide elanikud. Esimese kolme kvartali kokkuvõttes saabus kõige rohkem välisturiste Soomest (445 700), Venemaalt (71 900) ja Saksamaalt (50 800). Enim kasvas Soomest saabunud külastajate hulk - 53 900 turisti võrra. Kõige kiiremini (46 protsenti kasvu) kasvas aga Venemaa turg . Ka siseturistide arv suurenes 4 protsendi võrra. Kokku peatus Tallinna majutusettevõtetes 103 100 Eesti elanikku.

Suvised reisid kõige menukamad

Turistide keskmine Tallinnas viibimise pikkus oli 1,79 ööd. Võrreldes 2009. aasta sama perioodiga olid välisturistide reisid pikemad, kuid siseturistide reisid pisut lühemad. Turistid tunnevad kõige suuremat huvi suviste reiside vastu, vähem tehakse linnakülastusi sügis-talvisel perioodil. Linnakülastustest olid 76 protsenti puhkusreisid, 23 protsenti ärireisid (sh 3 protsenti konverentsireisid) ja 1 protsent muud reisid.

Septembrikuu seisuga tegutses Tallinnas 363 majutusettevõtet, milles oli kokku 7607 tuba ja 15 378 voodikohta. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 468 krooni ning üheksa kuu keskmine tubade täitumus oli 53 protsenti. Esimese kolme kvartali kokkuvõttes on Tallinna majutusettevõtete sissetulek majutusteenuse müügist 853 miljonit krooni.

Jaanuarist septembrini läbis Tallinna lennujaama kokku 1 045 200 reisijat ning võrreldes eelmise aastaga on rohkem lende ning sihtkohti. Tallinna Vanasadam teenindas samal perioodil 6,06 miljonit reisijat. 2010. aastal külastas Tallinna 280 kruiisilaeva 391 000 reisijaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles