Omanike keskliit koondab nõuded AS Tallinna Vesi vastu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Koduomanikke ühendav Eesti Omanike Keskliit asub õiguskantsleri üleskutse ning hiljutiste riigikohtu lahendite valguses koondama nõudeid Tallinna Vee vastu.


Tsiviilhagiga nõutakse vee hinna alanemist 25 protsendi võrra ning koduomanikele tekitatud rahalise kahju hüvitamist.

Liidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul võttis Harju maakohus liidu liikme Silja Lepa tsiviilhagi Tallinna Vee vastu menetlusse juba kevadel ning lähikuudel jõutakse loodetavasti esimese kohtuistungini. 

Vajaduse nõuete laiemaks koondamiseks tuleneb ühelt poolt  konkurentsiameti hinnaalandamise menetluse venimisest, teisalt õiguskantsleri üleskutsest  tarbijatel anda sisse hagi oma õiguste kaitseks ning hiljutistest riigikohtu lahenditest.

Esiteks on riigikohus Narva Linna ja energiaturu inspektsiooni vahelises vaidluses selgelt öelnud, et vaatamata kehtestatud piirhindadele ei tohi teenust müüa ebamõistliku hinnaga ning kui seda tehakse, vastutab monopol selle eest tsiviilkorras. 

Omanike keskliidu teatel lükkab see lahend selgelt ümber Tallinna Vee käesoleva tsiviilkohtumenetluse käigus esitatud vastuväited, mille kohaselt puudub veefirmal igasugune vastutus liigkõrgete veehindade eest.

Samuti on riigikohus viidanud, et tarbijatel on võimalus kaitsta oma õigusi halduskorras.

Omanike keskliit on pööranud juriidilise teraviku Tallinna Vee vastu, kelle taskusse läks ebaseaduslikult teenitud kasum.

 «Hea, et riigikohus on tarbijatele nii olulises küsimuses teatava selguse toonud. Vahepeal tundsime, et oleme võitluses Tallinna Veega jäänud kafkalikku situatsiooni, kus monopol võib tegutseda seadust eirates ja koduomanikel justkui polegi kellelegi kaevata.

Liit on aegade jooksul pöördunud Tallinna Vee küsimuses pöördunud nii konkurentsiameti, maavanema, Tallinna linna, õiguskantsleri ning viimati Harju maakohtu poole,» lisas Madiberk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles