Fiati juhi unistus uutest ühinemistest on surnud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX.

Fiati ja Chrysleri liitumise mootor ja tekkinud grupi tegevjuht Sergio Marchionne tunnistas, et tema taktikepi all rohkem ühinemisi ei tule.

Olles veetnud suurema osa möödunud aastast General Motorsit «moosides», on Marchionne (63) toon nüüd teine ning ta kavatseb 2018. aastal oma postilt taanduda.

Pärast ettepanekuid «mitteideaalsetelt» partneritelt «pöördusime me tagasi plaani juurde, mis näeb ette Fiat Chrysleri väärtuse tõstmist 2018. aasta jooksul ning parema positsiooni saavutamist [ühinemis]diilide tegemiseks,» vahendab Marchionne sõnu Bloomberg Business.

«Vahe seisneb selles, et seda ei tee enam mina. See jääb kellegi teise teha,» lisas Marchionne, kes on kogunud kuulsust kui suur autofirmade ühinemiste propageerija.

Marchionne on väitnud, et autotööstus raiskab raha, arendades samast tehnoloogiast mitmeid versioone.

Tema ideid tõrjusid kõik, eriti «väljavalitu». Läinud aasta juunis teatas General Motorsi tegevjuht Mary Barra, et ettepanek on tagasi lükatud. Jätmata jonni, väitis Marchionne augustis, et koos genereeriksid nad aastas 30 miljardit dollarit kasumit. Nüüdseks on aga kosilane väsinud.

«Mary Barra ja mina kohtusime Washingtonis vähem kui kuu aega tagasi,» ütles Marchionne. «Ma ei usu, et me enam kunagi temaga kohvi joome. Tulevikus seda enam ei juhtu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles