Iraan keelustas kaupade sisseveo Saudi Araabiast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Rouhani.
Hassan Rouhani. Foto: SCANPIX

Iraan keelustas neljapäeval kõigi kaupade sisseveo Saudi Araabiast, reageerides Ar-Riyadi otsusele katkestada Teheraniga diplomaatilised suhted.

«Valitsuskabinet on keelustanud kõigi Saudi ja Saudi Araabiast pärit kaupade sisseveo,» teatas islamivabariigi valitsus avalduses, vahendab BNS. 

Lisaks kehtestati «järgmise teadaandeni» reisikeeld umra palverännakuks Saudi Araabias asuvasse pühasse Meka linna reisida plaaninud iraanlastele.

Saudi Araabia ja Iraani suhted on järsult pingestunud alates nädalavahetusest, mis algas 47 inimese, teiste seas šiiavaimulik Nimr al-Nimri hukkamisega Saudi Araabias. Samal õhtul ründasid vihased rahvahulgad Saudi Araabia saatkonda Teheranis ja peakonsulaati Mashhadis.

Saudi Araabia teatas pühapäeva õhtul diplomaatiliste suhete katkestamisest Iraaniga. Islamivabariigiga on seejärel suhted katkestanud ka Bahrein, Sudaan ja Djibouti. Mitu riiki on teatanud saadikute kodumaale kutsumisest Iraanist või diplomaatiliste suhete madalamale tasemele viimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles