Vaata, kui palju teenisid läinud aastal Apple´i tippjuhid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Tim Cook.
Apple'i juht Tim Cook. Foto: SCANPIX

Business Insider annab ülevaate maailma väärtuslikuima tehnoloogiaettevõtte Apple tippjuhtide eelmise aasta palga- ja kompensatsiooninumbritest.

Tegevjuhi Tim Cooki tööd kompenseeris Apple mullu kokku 10,3 miljoni dollariga, millest põhipalgaks oli 2 miljonit dollarit. 2014. aastal oli Cooki kompensatsiooni suuruseks 9,2 miljonit dollarit. Lisaks on tegevjuhile kokku määratud umbkaudu 3,1 miljonit aktsiat (hetkeseisuga väärt umbkaudu 300 miljonit dollarit), mida ta küll ajalise piirangu tõttu kohe rahaks teha ei saa.

Finantsjuhi Luca Maestri töö ja vaev oli Apple´i hinnangul mullu väärt 25,3 miljonit dollarit ehk pea kaks korda rohkem kui 2014. aastal, mil vastav näitaja oli 14 miljonit dollarit. Lisaks miljoni dollari suurusele põhipalgale sai Maestri 20 miljoni dollari väärtuses aktsiaid, 4 miljoni dollari suuruse preemia ning 148 544 dollarit ümberasumistasu.

Ka jaemüügijuhi Angela Ahrendtsi põhipalgaks oli eelmisel aastal miljon dollarit, preemia suuruseks 4 miljonit dollarit ning ümberasumise tasuks oli pea pool miljonit dollarit. Kokku kompenseeriti varasemalt luksusbrändi Burberry juhtinud Ahrendtsit 25,7 miljoni dollariga. 2014. aastal oli see summa pea kolm korda suurem.

Internetitarkvara ja -teenuste juhi Eddy Cue, riistvaraarenduse juhi Dan Riccio ning õigusalase juhi Bruce Sewelli mullused kompensatsioonipaketid sarnanesid Maestrile ja Ahrendtsile - miljon dollarit palka, 20 miljoni dollari eest aktsiaid ning neli miljonit dollarit preemiat ehk kokku tasustati nende tööd umbkaudu 25 miljoni dollariga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles