Tänane Hiina aktsiaturg: 29 minutit puhast langust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Shanghai maaklerifirmas ekraani põrnitsemas. Hiina aktsiaturgudel sai täna vaid napp pool tundi kaubelda.
Investor Shanghai maaklerifirmas ekraani põrnitsemas. Hiina aktsiaturgudel sai täna vaid napp pool tundi kaubelda. Foto: CHINA DAILY / REUTERS

Hiina börsid said täna lahti olla vaid 29 minutit, seejärel tõmbasid ametnikud n-ö lülitit ja lõpetasid seitsmeprotsendisesse langusse läinud turgudel tänaseks kauplemise.

Hiina keskpank alustas tänast äripäeva Aasias jüaani devalveerimisega, sättides uueks vahetuskursi telgjooneks 6,5646 jüaani USA dollarist, mis on madalaim tase alates 2011. aastast. See on 0,5 protsendiline devalveerimine, suurim alates augustist, kus kaheprotsendiline jüaani odavnemine viis turud samuti keerisesse.

Hiina aktsiaturgudel algaski täna sarnane müügilaine nagu esmaspäevalgi. Polnud veel pool tundigi kaubeldud kui aktsiahinnad olid kukkunud nii palju, et taas rakendusid n-ö kaitsmed ja kauplemine peatati kogu järelejäänud päevaks.

Hang Sengi indeks jõudis selle ajaga kukkuda 3,05 protsenti ja Shanghai koondindeks koguni 7,32 protsenti.

Miinuses on ka kõik teised turud Aasias ja Austraalias. Samuti alustas punases Euroopa, kus Frankfurdi indeks DAX oli ennelõunal üle kolme protsendi kukkunud eilsega võrreldes ning ka teistel peamistel turgudel ületas langus kaht protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles